2023-10-17 05:30:00

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našoj školi traju tjedan dana u mjesecu listopadu kako bi učenicima osvijestili potrebu za pravilnom i zdravom prehranom te kako bi sačuvali stare recepte kroz razne aktivnosti.

Učenici su proučavali recepte, uređivali panoe i sudjelovali u postavljanju kutka zdrave hrane i starinskih jela. Imali smo priliku kušati zdravi doručak i pripremati štrudlu od jabuka na brži način, kako se danas uglavnom pravi. No, posebno zanimljivo bilo je saznati recept i način pripreme domaće štrudle (pite) od jabuka.

Svi učenici nižih razreda imali su zadatak donijeti jabuku, a naša teta spremačica za sve nas je pripremila i pokazala kako se radi vučeno tijesto. Znatiželjno smo slušali recept i gledali kako se izrađuje domaća štrudla. Naši kuhari su vrijedno cijelo jutro pekli, a mi smo u slast pojeli ovu ukusnu deliciju.

Mali novinari


Osnovna škola "Matija Antun Relković" Davor