2020-11-30 06:25:00

27. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

Susreti malih pjesnika  prilagodili su se „novom normalnom“ i zakoračili u 27. obljetnicu svojega postojanja.  Zbog izmijenjenih uvjeta rada ove godine odlučili su, ne prekidajući tradiciju, prikupiti radove  malih literata te objaviti zbornik radova u digitalnome obliku.

     Na raspisani natječaj za Susret malih pjesnika 2020. godine prispjele su 74 pjesme iz 25 škola, od kojih je povjerenstvo odabralo  40 pjesama iz 21 škole te ih uvrstilo u digitalni zbornik naslova „Zvjezdani šapat stihova“.

     Već tradicionalno, i naša je škola sudjelovala u ovoj manifestaciji. Naša mlada pjesnikinja, učenica 8.a razreda,  Ariana Matošević (uz mentorstvo učiteljice Jelene Pereglin), ove je godine ponovno napisala pjesmu koja je zasluženo završila u zbirci. No to nije sve! Arianina pjesma uvrštena je na popis od pet najboljih literarnih ostvarenja Susreta! Ariana je još jednom pokazala da njezine riječi i stihovi lako pronalaze put do čitatelja, a struka tu kvalitetu uvijek prepoznaje. Bravo, Ariana! Želimo ti još puno književnih i pjesničkih uspjeha!

     Digitalni zbornik možete prelistati na sljedećoj poveznici: https://online.flippingbook.com/view/820186/

(svakako nemojte preskočiti 8.stranicu i stihove naše učenice Ariane „Tajna pjesničke duše“)


Osnovna škola "Matija Antun Relković" Davor